Драго ми је да сте овде и хвала вам што сте своје драгоцено време посветили мојим текстовима.

Ја сам Тијана, професорка српског језика која је запловила водама блоговања и копирајтинга. Помажем младима да усаврше своје писање и знање српског језика да би добро зарадили од тога.

Чудесна прича и Магија речи су делови мог малог интернет света  у коме ћете пронаћи све што се тиче српског језика, од савета за учење до тога како се нешто правилно пише или изговара (а и зашто је то тако). Затим ту су и анализе и препоруке књижевних дела, размишљања на тему читања, васпитања, образовања, приче из школског живота, препоруке и подршка у раду са децом за наставнике и родитеље (као и за оне који се за ту улогу спремају), савети за писање. И још много тога што искаче из ових наведених оквира јер подлеже тренутку инспирације.

А зашто баш Чудесно и Магично?

Зато што ја верујем да је живот чудесан попут бајке. Баш као и ове приче фантастичне садржине, и живот има своје препреке и изазове, путовања и странпутице, знакове покрај пута и невероватне судбине… И као ткав пружа могућност да ако нешто довољно јако желимо и посвећено на томе радимо, не одустајемо, можемо да остваримо све оно о чему сањамо.

Са вером да је све могуће и да је учење једини прави пут ка напретку, на овом парчету интернет простора градим свој мали свет око кога неће бити Кинески зид као у Чорбиној песми. Управо супротно. Циљ ми је да он буде отворен за све вас, љубитеље и љубитељке књига, писане речи и српског језика.

Ако је писање из било ког разлога део вашег живота, без обзира да ли желите да покренете блог или објавите књигу, пишете за себе, за друге, за школу, друштвене мреже или мејлове на послу, добродошли сте овде. Чак и ако се не бавите писањем, већ сте само заинтересовани за српски језик или сте дошли да прочитате текст који ће вас опустити, можда мотивисати или насмејати, само изволите.

А ко сам ја да о свему овоме говорим?

Осим што сам завршила књижевност на Филолошком факултету, ту је и десетогодишње радно искуство у основној школи на позицији наставнице српског језика. Поред тога креирала сам лекције за учење српског језика за странце, бавим се и копирајтингом и писањем за веб.

Мој мото је да нема погрешних избора. Сваки избор је прави за нас у датом тренутку и само је још један од корака који нас води напред.

Стога, ако је ваш избор да читате моје текстове на овом блогу, желим вам да уживате и обећавам да ћете сигурно пронаћи нешто за себе.

У случају да желите да отклоните недоумице у вези са тим како се нешто правилно пише на српском језику, ја знам како то да урадите. Поред тога, уколико вам је потребна помоћ да напишете своју причу или неко ко ће је написати уместо вас, будите слободни да ми се јавите.

Site Footer

Sliding Sidebar

© 2022 Copyright: tijanamaric.rs
-->